Κοινή παραδοχή στη σύγχρονη ζωή, είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί πηγή ζωής και αναγνωρίζεται ως είδος πρώτης ανάγκης. Αυτό που ίσως δεν μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, είναι η ιστορική σημασία του ηλεκτρικού ρεύματος για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κάποτε η "καρδιά" του πρώτου ηλεκτρονικού υπολογιστή ήταν η λυχνία κενού ή αλλιώς, η κλασσική λάμπα που ξέρουμε όλοι με άλλο όνομα! Σε έναν τέτοιο ηλεκτρονικό υπολογιστή, που είχε μέγεθος όσο ένα ολόκληρο δωμάτιο, οι λάμπες ήταν το βασικό εξάρτημά του και μόνο με τη χρήση τους, μπορούσε ο υπολογιστής να εκτελέσει απλές αριθμητικές πράξεις!
Πλέον, στη σύγχρονη εποχή, η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε και την εξέλιξη στις... λάμπες! Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε λάμπες που χρησιμοποιούμε άλλες φορές απλώς για να μας φωτίσουν και άλλες φορές γίνονται "έξυπνες" και μας καλωσορίζουν όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας! Όλο αυτό πραγματοποιείται με την απλή τοποθέτηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο εσωτερικό μιας λάμπας!
Έτσι, πριν 70 χρόνια οι υπολογιστές χρειάζονταν λάμπες για να λειτουργήσουν, σήμερα όμως οι λάμπες χρειάζονται υπολογιστές για να λειτουργήσουν και μάλιστα "έξυπνα"! Το κοινό στοιχείο όμως μίας λάμπας από το παρελθόν, με μία λάμπα από το μέλλον, είναι ότι και οι δύο χρειάζονται το ηλεκτρικό ρεύμα! Το ηλεκτρικό ρεύμα της nrg, που είναι αυτό που πλέον "ζωντανεύει" τους υπολογιστές και στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής!
nrg. Υπερήφανος Χορηγός Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής.